Kinder Aikido

Kinder Aikido

Speelse zelfverdediging

People in action metaphor. Isolated on white Kinderen willen spelen en stoeien (vooral jongens) terwijl ouders graag zien dat hun kinderen zich sociaal gedragen. Zelfbeheersing en zelfvertrouwen tonen. Het brein van kinderen is echter nog niet zover ontwikkeld dat ze echt kunnen nadenken over de gevolgen van de dingen die ze doen.

Toch kunnen jongens en meisjes daarin best wel dingen leren en met een speelse vorm van zelfverdediging is dat ook te doen op een manier die aanspreekt. Stoeien is een vorm van leren die kinderen leuk vinden en wanneer je daar een paar regels aan toevoegt, dan leren ze spelenderwijs ook die regels toe te passen.

Zo worden lenigheid, kracht en soepelheid ontwikkeld. Samenwerken, voor jezelf opkomen en accepteren dat dingen soms niet gaan zoals jij graag zou willen. Soms zijn oefeningen spannend of eng. Leren daarmee omgaan is de uitdaging en daar nemen we de tijd voor. wild aggressive kung fu panda asian straw hat standing bellicose posture with his hands up. animal engaged Chinese martial arts in hat collector rice. Illustration about cute dangerous fuzzy bear

Neem een paar gratis proeflessen. Dat kan in Emmen op zaterdagmorgen van 10-11 uur in de school in de wijk Delftlanden. Dat kan ook in Sleen op dinsdagmiddag vanaf 12 september en op vrijdagmiddag vanaf 15 september van 16-17 uur. We trainen op matten dus op blote voeten of op sokken. Korte broek of trainingsbroek en T-shirt. Geen karate of judo pak, dus geen extra kosten.
Kom samen met je broer/zus, vriend/vriendin en ervaar het gewoon.
In Sleen kun je terecht in het Banyancentrum, De Goornhoek 1-2.