Wie is Ad Emmen?

Wie is Ad Emmen?

foto lachend Als ondernemer heb ik dertig jaar een dansschool gerund en deze later uitgebreid met een zalencentrum met zalenverhuur en de complete organisatie van bruiloften, themafeesten, bedrijfsfeesten en recepties.

Naast het coachen van wedstrijdparen op het hoogste landelijk niveau trainde ik formation-teams en nam examens af in Ballroom en Latin American. Daarnaast leidde ik dansleraren op en coachte tal van leraren op diverse niveaus.

De afgelopen vijftien jaar heb ik mij bezig gehouden met krijgskunsten zoals karate, aikido en systema. Aikido is een ‘zachte’ krijgskunst waarin het omgaan met conflicten centraal staat. Aikido wordt ook wel de kunst van het ‘niet vechten’ genoemd. Systema is van oorsprong Russisch en wordt daar gebruikt door de geheime dienst en in het leger.

Daarnaast heb ik mij verder ontwikkeld in communicatie en conflicthantering door het volgen van een opleiding tot Allround Mediator, een opleiding tot Mensgericht Coach en als ‘Rots en Water’-trainer.

Gebruik makend van de filosofie van Aikido en krijgskunst-principes uit Systema, in combinatie met communicatietechnieken en conflicthantering is Aikibo ontstaan. Daarbij zijn feitelijk de mentale en emotionele ontwikkeling het belangrijkst.

Ad Emmen